Agatha Christie na Malice Domestic a audioknihy k vyzkoušení (21.4.2011)

Vítejte u dubnového vydání newsletteru Společnosti Agathy Christie, který vždy přináší čerstvé novinky. Tentokrát začneme v Americe…


Agatha Christie na Malice Domestic, 29. dubna – 1. května
Jako součást programu Malice Domestic Mystery Convention v Bethesdě ve státě Maryland bude divákům představena rovněž Agatha Christie. Na účastníky čekají nejen tašky plné dárků s tématikou Agathy Christie, ale v neděli 1. května ve 14:30 také pozvání na „Čaj o páté s lady Agathou“ Čajový dýchánek spoluorganizuje nakladatelství HarperCollins a Malice Domestic, zúčastní se rovněž John Curran, autor knihy Utajené zápisníky Agathy Christie. K čaji se bude servírovat čokoládový dort Lahodná smrt. Pro více informací navštivte Malice Domestic.

ITV3 'Divácky nejoblíbenější Agatha Christie'
Na oslavu 85. výročí vydání románu Vražda Rogera Ackroyda věnuje britská televizní stanice ITV3 jeden celý víkend divadelním hrám Agathy Christie. V sobotu 28. a v neděli 29. května můžete na tomto kanálu sledovat plynule jednu adaptaci díla Agathy Christie za druhou. Diváci budou vyzváni k on-line volbě nejoblíbenější televizní adaptace díla Agathy Christie. Volit se bude mezi adaptacemi Vlak z Paddingtonu (stanice ITV1, v hlavní roli Geraldine McEwan, verze z roku 2004), Smrt na Nilu (stanice ITV1, v hlavní roli David Suchet, verze z roku 2004), Prasklé zrcadlo (stanice ITV1, v hlavní roli Julia McKenzie, verze z roku 2010), Vražda v Orient-expresu (stanice ITV1, v hlavní roli David Suchet, verze z roku 2009). Hlasování bude zahájeno 28.dubna na webu televizní stanice ITV3.

Soundtrack ze Slečny Marplové byl nominován na hudební ocenění Ivor Novello
Úžasný soundtrack k páté řadě televizního seriálu Slečna Marplová od skladatele Dominika Scherrera byl nominován v kategorii nejlepší televizní soundtrack. Ivor Novello je naprosto mimořádným oceněním v této oblasti, které nejlépe ilustruje citát z jeho webových stránek: „Oscaři hudebního průmyslu… vyvinuli se ve velmi prestižní záležitost. Stali se svatým grálem!" (The Times 2010) a „Jediný, na kterém vám skutečně záleží.“ (Brian May). Více informací o
ocenění Ivor Novello naleznete zde.

Vyzkoušejte BBC audioknihy
Ve světě DVD, Blu-ray a počítačových her lze snadno zapomenout na jednodušší způsoby, jak si vychutnat svou oblíbenou Agathu Christie. Proto vám přinášíme tento třináctiminutový mix z audioknih Agathy Christie z kolekce BBC, nahraných v plném znění. Pro poslech stačí kliknout zde a ukázka se automaticky spustí. Pokud je vaše připojení k internetu pomalé a zvuk se
zadrhává, klikněte na odkaz pravým tlačítkem a zvolte „Uložit“ a poté dvakrát klikněte na složku, která byla stažena. Příjemný poslech!

Týden Agathy Christie 2011
Týden Agathy Christie 2011 se již pomalu blíží, a tak bychom uvítali vaše návrhy témat k diskusi pro Mathewa Pricharda, vnuka Agathy Christie, o kterých byste si s ním rádi pohovořili na letošním festivalu. Většina z nás byla svědkem nedávné vzrušené debaty na téma adaptace, nicméně – existují ještě další témata, o nichž byste si vy, fanoušci Agathy Christie, rádi s Mathewem podebatovali? Připojte se k nám na fóru.

Verdict v produkci Divadelní společnosti Agathy Christie
Gratulujeme Tomovi a Rosaleen Donovanovým z Irska, kteří minulý měsíc vyhráli vstupenky na představení Verdict v Yorku. Dalším zastávkou turné bude 2. dubna divadlo Richmond v Londýně a poté 2. května opět York. Kompletní program turné naleznete zde.

20% sleva na reprodukce obalů knih Agathy Christie
Až do konce dubna 2011 můžete stále ještě získat 20% slevu na všechny reprodukce obalů knih Agathy Christie. Takže pokud hledáte způsob jak ozdobit svůj dům nebo sháníte dárek pro fanouška Agathy Christie, již nemusíte hledat! Pouze při dokončování objednávky zadejte kód murder20. Kolekci si prohlédněte zde.


Překlad: Julie Tomsová