Christiina velká 120 ještě neskončila (25.11.2010)

Rok 120. výročí narození Agathy Christie je již skoro za námi – ale jak úžasný rok to byl! Nicméně ještě není zcela u konce, neboť v prosinci se uskuteční v Southbanku v Londýně velký Tea dance, o kterém přineseme víc informací v příštím newsletteru. A nyní novinky tohoto měsíce.

Logo newsletter
BFI víkend Agathy Christie
BFI festival Agathy Christie přilákal davy lidí a několik šťastných z vás mělo příležitost projít se skutečným vagonem Orient Expressu, aniž by přitom byli zavražděni. Pokud jste to propásli, určitě si prohlédněte fotografie na naší stránce na Facebooku.


Vražda v Orient Expressu – britská premiéra
S blížícími se Vánocemi bychom vás rádi potěšili zprávou, že Vražda v Orient Expressu s Davidem Suchetem v hlavní roli bude mít během svátků svoji britskou televizní premiéru na ITV1. Přesné datum oznámíme v prosinci, ale mezitím si vezměte své knižní vydání, osvěžte si v očekávání této premiéry paměť, prodiskutujte originální příběh a podělte se o své názory na našem fóru. Američtí diváci, kteří již měli možnost premiéru zhlédnout, se s vámi rádi podělí o své dojmy. Nesmíte však prozrazovat zápletku ostatním!


Plakáty Agatha Christie – 20% sleva do 9. prosince
Darujte plakát s motivem některé z klasických nebo moderních obálek knihy Agathy Christie jako vánoční dárek. Zadáte-li do 9. prosince reklamní kód agatha20, získáte 20% slevu na svoji objednávku. Zde si prohlédněte nabízenou kolekci.


Hra Tajemná postava
Nyní příjemná vzpomínka (ačkoli ne pro ty, kteří neuspěli) od Chrise Chana, který se ve svém novém blogu zamýšlí nad hrou Tajemná postava – jde o znamenitou rekapitulaci hledání vodítek a možných vrahů, na kterou by byl i sám Hercule pyšný. Ať jste se hry letos zúčastnili nebo ne, rádi bychom věděli, co podle vás může přispět k větší atraktivitě a zábavnosti naší online hry – vaše nápady a podněty nám pomohou vytvořit hru na příští rok. Svěřte nám své nápady zde.


Předčasný vánoční dárek
Vánoce jsou jenom jednou ročně, ale my bychom vás rádi obdarovávali po celý rok! Ani tento měsíc není výjimkou. Poslechnětě si ukázku z nejnovější audioknihy BBC, Dobrodružství vánočního pudinku. Ať již Vánoce slavíte nebo ne, určitě vás potěší rozhlasová dramatizace s hereckým obsazením všech postav, dostupná jak na CD, tak ke stažení. Nicméně pokud ji chcete darovat jako vánoční dárek, CD verzi lze mnohem snadněji zabalit. Najdete zde.


Překlad: Julie Tomsová