Čtěte, pište a poslouchejte s Agathou Christie (16.6.2011)

Věděli jste, že se letos v červnu můžete zúčastnit společného čtení Agathy Christie, napsat recenzi svého oblíbeného románu od této autorky nebo si poslechnout ukázku z audioknihy Vraždy podle abecedy z kolekce BBC? To je měsíc!

Zúčastněte se Nejlepšího letního společného čtení Agathy Christie!
Přidejte se k starým i novým fanouškům Agathy Christie při akci „Prožijte léto společným čtením „Agathy“! Pět blogerů zabývajících se knihami, uvádí diskuse o slečně Marplové a Herculovi Poirotovi, o samostatných románech a krátkých povídkách Agathy Christie i o letošní letní novince Masterpiece Mystery films na oslavu znovu vydání všech knih Agathy Christie ve Spojených státech. Kdekoli jste, můžete se přihlásit na jakékoli nebo na všechna společná čtení – každý týden se něco děje, navíc můžete vyhrát plážové tašky, knihy a DVD. Přihlaste se již nyní.

Líbily se vám Utajené zápisníky? Potom pro vás máme něco, co vás nadchne
Agatha Christie's Murder in the Making – kniha navazující na oceněné Utajené zápisníky Agathy Christie, vyjde již letos. Znalec Agathy Christie, John Curran, provede čtenáře šesti desetiletími Agathiny spisovatelské kariéry, poodhalí pozadí jejího úspěchu a zveřejní množství dosud nepublikovaných úryvků a příběhů z jejího archivu. Agatha Christie's Murder in the Making obsahuje dva dosud nepublikované kratší příběhy z archivu Agathy Christie – The Man Who Knew a raný koncept příběhu o Slečně Marplové, The Case of the Caretaker's Wife. Amazon přijímá předobjednávky již teď.

Poirotův byt
Jeff Tessler, produktový designer seriálu Hercule Poirot, hovoří o některých známých londýnských exteriérech, které se objevují v Poirotových filmech, a to již od od prvního filmu s Davidem Suchetem, z roku 1989. Přečtěte si o nich.

Potřebujeme vaše recenze!
Máte zájem podělit se o své myšlenky a názory na své oblíbené příběhy Agathy Christie? Pokud ano, rádi bychom je slyšeli. Nejlepší recenze jakékoli povídky Agathy Christie bude zvěčněna na agathachristie.com, hned vedle příběhu, o kterém pojednává, a její autor bude oceněn. Navíc autor jakékoli zvolené recenze obdrží román Agathy Christie dle své volby (x1 kniha) a speciální odznak z limitované série vydané při příležitosti 120. výročí narození Agathy Christie. Pusťte se do psaní a své recenze přidávejte na tuto stránku.

Poslechněte si Vraždy podle abecedy
Zde je další ukázka jedné z audioknih z kolekce BBC Radio 4 „Vraždy podle abecedy“, ve které jako velký belgický detektiv vystupuje John Moffatt, spolu se Simonem Williamsem a Philipem Jacksonem. Tyto pozoruhodné dramatizace jsou na AudioGo dostupné ke stažení, nebo na CD. Odkaz na ukázku naleznete zde.

Pátá řada Slečny Marplové k dostání od 20. června
Další řada seriálu Slečna Marplová, obsahující epizody Plavý kůň, Tajemství Chimneys, Prasklé zrcadlo a Modrá pelargonie, může být vaše již 20. června. Objednávejte.

Zaneste se do mapy
Navštívili jste v poslední době stránky www.agathachristie.com? Změnili jsme vzhled stránek, abychom vám usnadnili jejich užívání a přidali jsme některé zcela nové prvky včetně mapy Agathy Christie. Uvidíte na ní každé místo zmíněné v kterémkoli příběhu Agathy Christie. Také na ní můžete sledovat stopy Agathy Christie, jak cestovala po světě, zanést do mapy místo, kde žijete i odhalit, zda jsou ve vaší oblasti ještě další fanoušci Agathy Christie. Zaneste se do mapy.