Šťastný Halloween (27.10.2010)

Halloween, nebo jak ho psala Agatha Christie, Hallowe’en, je téměř za dveřmi a britská televizní stanice ITV1 uvádí ve středu 27. října ve 20:00 premiéru nejnovějšího Poirotova filmu Hallowe'en Party (Viděla jsem vraždu). Kdekoli jste, nenechte si ji ujít!

BFI víkend Agathy Christie
I pro ty, kdo se snadno nechají vystrašit, bude zbytek tohoto měsíčního newsletteru příjemné čtení. Začínáme se zprávami o BFI víkendu Agathy Christie, který se uskuteční 19. až 21. listopadu. Kompletní program již byl zveřejněn a vstupenky jsou k dispozici přímo na BFI pokladně. Sedadla se rychle zaplňují, proto se podívejte, co je na programu, a rezervujte si své vstupenky již nyní.

Rozhovor s Laurou Thompson
A nyní něco, co si určitě budete chtít poslechnout – rozhovor Davea Whitea, moderátora v americkém rádiu a velkého fanouška Agathy Christie, s Laurou Thompson, autorkou životopisu Agathy Christie. Dave vytvořil stránky, kde si toto interview můžete poslechnout nebo stáhnout. Užijte si ho!

Úžasné fotografie na Facebooku
Obrovské poděkování náleží všem, kteří se na Facebooku zúčastnili soutěže „Já a moje sbírka Agathy Christie“. Naše oblíbená fotografie byla zaslána Carolene Fontanet Smithovou, a my ji milujeme skoro stejně, jako ona miluje svojí sbírku Agathy Christie. A stejné poděkování patří také všem, kteří poslali fotografii jejich vlastního dortu Lahodná smrt, všichni vyhrávají speciální
odznak z limitované série vydané při příležitosti 120. výročí narozenin Agathy Christie. Na jejich díla se podívejte zde.

Dramatizace pro rádiové vysílání
Deset malých černoušků se dočkalo kompletního zdramatizování, které bude vysílat BBC Radio 4 v sobotu 13. listopadu ve 14:30. Již brzy bude tato rozhlasová hra dostupná ke stažení na AudioGo. A jelikož, bychom Vám rádi čas od času dali okusit těchto excelentních dramatizací Agathy Christie, již tento měsíc si můžete poslechnout rovněž ukázku z knihy Temný cypřiš.

Hra Tajemná postava
Identita Tajemné postavy byla nakonec odhalena jako vrah z Vánoc Herculea Poirota a blahopřání patří Emmalene Magill, která ji jako první správně uhádla, a Patricii Furstenberg, která napsala nejlepší dodatečnou otázku, kterou si můžete přečíst zde. Rádi bychom znali Vaše nápady na detektivní hru příštího roku, tak nám je prosím napište na fórum.

Prosím podělte se o své nápady
Na závěr bychom velice rádi věděli, co si myslíte o stránkách www.agathachristie.com, abychom je mohli udělat ještě lepší než kdykoli dříve. Sestavili jsme proto krátký dotazník, složený z 25 otázek, jejichž zodpovězení by nemělo zabrat více než 5 minut. Doufáme, že uděláte čas na vyplnění našeho dotazníku.


Překlad: Julie Tomsová