Nové knihy, nové stránky, nový rok (17.2.2011)

Možná přemýšlíte o tom, jak by mohl rok 2011 navázat na velkolepou podívanou z předcházejícího roku. Nebude to jednoduché, ale máme vynikající způsob, jak tento nový rok zahájit: novinkami z obou stran Atlantického oceánu…


Pozor, američtí fanoušci Agathy Christie!
S radostí oznamujeme, že vydavatelství HarperCollins ve Spojených státech vydá kompletní reedici díla Agathy Christie. Brožované vydání má zcela nový přebal s překrásnými obálkami a mnoha informacemi, aby čtenář vždy věděl, kterou knihu má číst jako další. Základem všech knih jsou autentická britská vydání románů a povídek v původní podobě, jak je Agatha Christie napsala. První řada je dostupná v knihkupectvích již nyní, v dubnu 2011 můžete očekávat další řadu se slečnou Marplovou. Podívejte se na první dvojici knih.

Pozor, britští fanoušci Agathy Christie!
Vydavatelství HarperCollins vydá příští měsíc román The Floating Admiral, který napsali společně Agatha Christie a několik dalších tehdejších předních autorů detektivních příběhů, kteří byli členy Detektivního klubu. Každou kapitolu napsal jiný člen klubu, avšak důmyslné zakončení bylo dílem samotné Agathy Christie. Svůj návrat do Velké Británie oslaví tato netradiční kniha 3.března, osmdesát let poté, co byla napsána. Předobjednejte si svůj výtisk již nyní!

AgathaChristie.com se rozvíjí
Vaše oblíbené webové stránky o Agathě Christie čekají podstatné změny. Nový design představíme v polovině roku 2011 a můžete očekávat hned několik opravdu úžasných novinek. Abychom vás nalákali, můžeme například prozradit, že jednou z nich bude mapa světa, do které mohou příslušníci komunity příznivců Agathy Christie zanést svoji polohu – poprvé tak budete mít možnost poznat ostatní fanoušky ve svém sousedství. A pokud vás bude ve vašem kraji dostatek, proč byste se nedali dohromady a nezaložili například Knižní klub Agathy Christie? Nebo co třeba uspořádat čajový dýchánek či dokonce nastudovat divadelní hru? Čekají vás i mnohé další novinky, ale víc vám o nich řekneme později. Podělte se o své nápady na našem fóru.

Edgarovy ceny
John Curran, pokud je vám jeho jméno neznámé, je autorem knihy Utajené zápisníky Agathy Christie, která byla nedávno nominována Asociací detektivních autorů Ameriky na Edgarovu cenu. Cena bude udělena 28. dubna. Agatha Christie byla touto asociací oceněna titulem Grand Master v roce 1955. Tak doufejme, že John Curran půjde v jejích stopách a ve své kategorii – nejlepší hodnotící životopis – zvítězí. Víc o Edgarových cenách najdete zde.

Divadelní hra Agathy Christie Verdict
Divadelní společnost Bill Kenwright uvede při celonárodním turné napříč Velkou Británií divadelní hru Agathy Christie Verdict. Pokud jste ve Walesu, můžete dnes večer zhlédnout tuto vynikající inscenaci v New Theatre v Cardiffu. Příští zastávkou bude 21. února Wolverhampton a poté Barnstaple 28. února. Kompletní program turné a rezervaci vstupenek.

Vyhrajte všechny Agathy Christie ve svém jazyce
Gratulujeme Catherine Ryanové. Pod přezdívkou Marplefan9 vyhrála v soutěži, kterou jsme uspořádali na našich webových stránkách koncem roku 2010, všechny romány Agathy Christie publikované v současnosti v jejím jazyce. Vybrala si britskou verzi, takže již velmi brzy dorazí ke Catherine poměrně těžká zásilka s osmdesáti třemi krásnými, novými romány!


Překlad: Julie Tomsová